• +440 1234 5678
  • info@firstclassentertainment.nl

Miquel Montalban

17-18-19 mei 2019 - Miquel Montalban

2019 wordt het jaar van de doorbraak in Nederland en België van: MIGUEL MONTALBAN

Een geweldenaar op gitaar. Hij werd in Chili geboren, studeerde in Italië klassieke gitaar aan het Conservatorium Santa Cecilia in Rome en maakte met zijn band Andes Empire talloze singles en albums. In 2014 kwam Miguel onder de hoede van producer en mastering expert Kevin Metcalfe (bekend van o.a. Queen, David Bowie en Duran Duran), die de single “Girl” produceerde.

In 2015 ging hij het proberen op de toer van de instrumentale rock. Het album “Inspirations” verkocht 20.000 exemplaren en zijn definitieve keus was gemaakt: hij ging verder op de solotoer. Inmiddels heeft Miguel Montalban al in heel veel landen gespeeld. Hij ontmoette Mark Knopfler tijdens een privéconcert. In Parijs opende hij de internationale Paris Motor Show. In London stond hij in het Victoria and Albert Museum tijdens een liefdadigheidsconcert samen met Rod Stewart, Tom Jones en Peter Frampton. En overal lachte het succes hem toe.

In 2017 verscheen het volgende album: “Guitar Juicebox” met niet minder dan 100.000 views en prima kritieken. En in 2018 volgde zijn eerste live-album met de titel: “Live and Loud Vienna”. Een concert van Miguel Montalban is niet gewoon 2 x 45 minuten luisteren naar muziek. Het is een ultieme muziekbeleving van een sympathieke muzikant die door velen wordt gezien als een van de beste gitaristen ter wereld.

Nederland en België deed Miguel nog nooit aan. Dat gaat vanaf mei 2019 veranderen: onder de enthousiaste vleugels van First Class Events gaat Miguel minimaal 4x per jaar touren door Nederland en België. Concerten, die bij voorbaat kunnen worden gebombardeerd tot een doorslaand succes. De eerste tournee? 17-18 en 19 mei a.s. Wees er snel bij, want slechts 3 of 4 organisatoren kunnen deze ‘ster in wording’ in huis halen.